Roterend scheersysteem

Hoe hoger de serie, hoe geavanceerder het scheerapparaat


Het verschil

Veel mannen kopen een scheerapparaat zonder weer van de technische specificaties. De kern van het verhaal is echter simpel. Er zijn 2 verschillende scheersystemen. Op deze pagina zullen wij u beknopt uitleggen waarom veel mannen kiezen voor een roterend scheersysteem. De naam zegt het eigenlijk al: een roterend scheersysteem heeft een ronde vorm en maakt gebruik van scheerblade die roteren. Veelal bestaan deze uit 3 of 5 scheerkoppen waarbij het systeem uw haren uit verschillende richtinge afscheert. Dit is gedaan ter bevordering van de disbtributie door de gaatjes die bedoeld zijn voor stoppels e langere haren. Het systeem scheert de haren hierdoor consistent af (voornamelijk de haren die in de gaten van de scheerkop blijven steken). Dit systeem onderscheid zich natuurlijk door de bolle vorm waardoor u de moeilijkste plekken moeiteloos kunt afscheren voor een fantastisch glad scheerresultaat.

Een roterend scheersysteem maakt gebruik van mesjes die roteren. Deze mesjes zitten in de ronde scheerkoppen, meestal 3 of 5 scheerkoppen. De kappen bevatten gaatjes en sleuven, de gaatjes zijn bedoelt voor stoppels en de sleuven voor de wat langere haartjes. De roterende messen kappen netjes alle haartjes af die door de gaten of gleaven steken. Een vibrerend scheerapparaat is doorgaans rechthoekig waardoor het soms lastig kan zijn om moeilijke plekken te bereiken. Daarentegen zorgt de rechte vorm van een vibrerend scheersysteem er wel voor dat u gemakkelijker bakkebaarden kunt afscheren en een bepaalde stijl kunt creeren. Met een roterend scheersysteem gaat dit ietwat lastiger.


Indien u consistent kort wilt scheren of trimmen, dan geldt een roterend scheerapparaat als beste koop (u kunt makkelijk lastige plekken bereiken door de vorm)..